Klant staat altijd centraal

Vakkundig advies van installateurs

Complete service van advies tot installatie

Hoogwaardige producten met garantie

Wat is een zonnepanelen legplan?

Een zonnepanelen legplan is een technische tekening van het dakoppervlakte waarin de plaatsing van de zonnepanelen wordt bepaald. Hierbij wordt er rekening gehouden met diverse obstakels op het dak zoals dakkapellen en pijpen. Ook wordt in de tekening rekening gehouden met schaduw en de stand van het dak om zo het maximale rendement uit de zonnepanelen te halen.

Waarom een zonnepanelen legplan?

Met een zonnepanelen legplan wordt in één oogopslag duidelijk hoe de zonnepanelen op je dak komen te liggen. Hierdoor weet je op voorhand al hoe de zonnepanelen geïnstalleerd gaan worden.

 

Ook wordt er bij een legplan uitvoerig gekeken naar schaduwen en stand van uw dak. Obstakels zoals een schoorsteen, uitbouw of andere woningen kunnen namelijk ervoor zorgen dat de zonnepanelen in de schaduw terecht komen en dus minder renderen.

Stappen tot een zonnepanelen legplan

Om tot een legplan te komen is het belangrijk dat wij een aantal stappen doorlopen met onze klanten. Hierdoor kom je niet voor onverwachte verrassingen/kosten te staan.

  1. Wij bij IZO wonen vinden persoonlijk contact enorm belangrijk. Daarom komt onze monteur altijd langs op locatie om het dak en de meterkast zelf te inspecteren. Vanuit hier kan de monteur ook een inschatting maken waar de zonnepanelen geplaatst moeten worden.
  2. Vanuit hier gaan we kijken naar de zonnepanelen die aansluiten bij het oppervlakte van je dak. Een dakgrootte heeft namelijk invloed op het type zonnepaneel wat geadviseerd wordt.
  3. Je ontvangt van ons een op maat advies voor uw dakoppervlakte en waar de zonnepanelen geplaatst gaan worden. Met andere woorden een zonnepanelen legplan.
  4. Bij akkoord komen onze monteurs langs op locatie om de zonnepanelen te installeren.
  5. Na installatie doorloopt onze monteur samen met de klant de zonnepanelen installatie en hoe je ze moet gebruiken.

Waar moet je op letten bij een zonnepanelen legplan?

Een zonnepanelen legplan wordt uitgewerkt om rekening te houden met de diverse factoren die invloed hebben op het rendement van je zonnepanelen. Hieronder hebben wij inzichtelijk gebracht wat de belangrijkste punten zijn.

Plat of schuin dak

Eerst wordt er gekeken of het gaat om een schuin of plat dak. Dit heeft namelijk invloed op de manier waarop de panelen op het dak gemonteerd gaan worden. Daarbij heeft een schuin dak vaak dakpannen wat ook weer invloed heeft op de montage van de zonnepanelen.

Schaduwen

Schaduw is een van de belangrijkste factoren voor een zonnepanelen legplan. Er moet niet alleen rekening gehouden worden met de obstakels op het dak, maar ook de stand van je woning ten opzichte van de zon en bomen of woningen die rondom de woning staan. Dit allemaal heeft invloed op het rendement van je zonnepanelen.

Obstakels

Obstakels hebben ook invloed op de ligging van je zonnepanelen. Je kunt natuurlijk niet een zonnepaneel over een pijp heen plaatsen. Maar ook de schaduw van deze obstakels zoals een schoorsteen worden meegenomen in het legplan.

Dakrand

Ten slotte moet er altijd genoeg ruimte overblijven tussen de dakrand en de zonnepanelen. Aan de rand van het dak zijn de windkrachten namelijk altijd 3x zo sterk.

 

 

Zonnepanelen legplan aanvragen

 

Wil jij ook een legplan voor je zonnepanelen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. We helpen je graag verder met op maat advies voor jouw woning. 

 

Bij ons krijgt u een complete service, oprecht en eerlijk advies, werken we met hoogwaardige producten en staat U centraal.

 

Wij reageren binnen 24 uur en nemen direct contact met u op. Wij zijn ook bereikbaar via 085 065 73 37 of per mail info@izowonen.nl