Klant staat altijd centraal

Vakkundig advies van installateurs

Complete service van advies tot installatie

Hoogwaardige producten met garantie

Hoe sluit ik zonnepanelen aan op de meterkast?

Wilt u ook op een betaalbare wijze zelf energie opwekken door het plaatsen van zonnepanelen? Met zonnepanelen bent u uw eigen energieleverancier, op een duurzame manier! Of u zonnepanelen kunt laten aansluiten is erg afhankelijk van uw meterkast. In de meterkast zitten groepen en zekeringen die de elektriciteit verspreiden over uw huis. Het is van groot belang dat zonnepanelen op de juiste manier worden aangesloten op uw meterkast.

Kunnen zonnepanelen worden aangesloten op mijn meterkast?

Voor het installeren van zonnepanelen en de omvormer dient u de juiste hoofdaansluiting te hebben. Zo voorkomt u overbelasting. Veel nieuwe woningen beschikken al wel over de juiste aansluiting. De aansluiting die u nodig heeft, is een 3 fasen aansluiting. Dit wil zeggen dat de stroom over drie verschillende stroomkabels binnenkomt.

 

Oudere woningen hebben vaak nog een 1 fase aansluiting in de meterkast. Alle elektriciteit komt dan via één kabel binnen. Is dat bij u ook zo? Dan zult u uw oude aansluiting moeten vervangen door een 3-fasen aansluiting.

 

Weet u niet welke aansluiting u heeft? Daar kunt u gemakkelijk zelf achter komen. Het staat namelijk op de jaarrekening van uw energieleverancier.

 

Uw meterkast is geschikt voor zonnepanelen wanneer u een 3 fasen aansluiting heeft en wanneer de omvormer kan worden aangesloten op een vrije groep. Als de omvormer wordt aangesloten op een andere groep, kan er teveel stroom in een groep ontstaan met als gevolg dat een groep overbelast raakt. Dus bekijk altijd eerst goed of u een vrije groep in de meterkast heeft. Is dat niet het geval? Dat regelen onze monteurs wel! Meteen contact opnemen met een onze monteurs?

Zonnepanelen laten aansluiten?

Bent u op zoek naar een partij die zonnepanelen plaatst en meteen aansluit op uw meterkast? Dan bent u bij IZO Wonen op het juiste adres. Bij IZO Wonen bent u verzekerd van eerlijk advies, de juiste prijs-kwaliteit verhouding en goede service. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Vraag een gratis offerte aan. Ook staan we digitaal klaar om al uw vragen te beantwoorden via info@izowonen.nl. Bovendien zijn we telefonisch bereikbaar via ons telefoonnummer 085 065 7337. 

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

 

Bent u geïnteresseerd in onze zonnepanelen of laadpalen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan!

 

Bij ons krijgt u een complete service, oprecht en eerlijk advies, werken we met hoogwaardige producten en staat U centraal.

 

Wij reageren binnen 24 uur en nemen direct contact met u op. Wij zijn ook bereikbaar via 085 065 73 37 of per mail info@izowonen.nl