Klant staat altijd centraal

Vakkundig advies van installateurs

Complete service van advies tot installatie

Hoogwaardige producten met garantie

Zonnepanelen aanschaffen zakelijk

Voordat je als bedrijf gaat investeren in zonnepanelen is het goed om te weten aan welke voorwaarde je moet voldoen en of je in aanmerking komt voor een subsidie. Hieronder leggen we meer uit over:

 • Kantoorpand verduurzamen voor energielabel C
 • Salderingsregeling bedrijfspand
 • Subsidies voor het aanschaffen van zonnepanelen als bedrijf
 • Vergunning aanvragen voor zonnepanelen bedrijf
 • Dakconstructie bedrijfspand zonnepanelen
 • Coöperatief investeren in zonnepanelen met andere bedrijven
 • Wijzigingen in verzekering na het plaatsen van zonnepanelen

Kantoorpand verduurzamen voor energielabel C

Het investeren van zonnepanelen is niet alleen een slimme keuze. Voor sommige bedrijfspanden is het zelfs een noodzaak. Vanaf 2023 moeten namelijk alle bedrijfspanden groter dan 100 m2 voldoen aan energielabel C.

Energielabel C betekent dat je totale energieverbruik per jaar tussen de 190,01 en 250 kWh/m2 moet zijn. Naast het isoleren van een woning en een zonneboiler, zijn zonnepanelen een slimme manier om uw energieverbruik te verlagen.

Daarnaast zorgt een energielabel er voor dat je ook makkelijker verkocht of verhuurd kan worden in de toekomst. Ook hierbij spelen zonnepanelen een rol. Benieuwd hoeveel je kan besparen per jaar op je energieverbruik door het plaatsen van zonnepanelen? Neem vrijblijvend contact op en we maken een op maat advies voor uw bedrijfspand.

Salderingsregeling bedrijfspanden

Met een bedrijfspand kun je ook gebruik maken van een salderingsregelen. De salderingsregelen streept je verbruikte stroom af aan de energie je hebt opgepakt. Dit betekent dat als je meer energie oplevert dan dat je totaal verbruikt dat je een terugleververgoeding krijgt.

Dit is ideaal als u in de zomer bijvoorbeeld 3 weken dicht gaat en geen stroom verbruikt. Dit wordt aan het einde van het jaar verrekend met een terugleververgoeding. Het bedrag is afhankelijk van je energieverbruik en het aantal leveranciers van stroom.

Deze regeling geldt niet voor grootgebruikers, maar alleen voor bedrijven die minder dan 55,3 kW vermogen gebruiken. Dit betekent dat je een maximaal bedrijfsaansluiting mag hebben van 3×80 ampère.

Let op! Deze regeling stopt in 2031 en wordt in de aankomende jaren langzaam afgebouwd. Vraag na of u in aanmerking komt voor de salderingsregelen en bereken wat het je kan besparen op jaarbasis door één van onze adviseurs.

Subsidies voor het aanschaffen van zonnepanelen als bedrijf

Naast de salderingsregeling kun je kosten besparen door het aanvragen van een subsidie voor aanschaf van zonnepanelen. Als ondernemer kom je voor diverse subsidies in aanmerking zoals:

 • Energie-investeringsaftrek EIA
 • Subsidie Stimulering Duurzame Energietransitie SDE++
 • Kleinschaligheids-investeringsaftrek KIA
 • MIA & VAMIL
 • subsidie voor pilotprojecten en demonstratieprojecten DEI+

Vergunning aanvragen voor zonnepanelen bedrijf

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen. Echter zijn er bijzondere gevallen waarbij het niet in het bestemmingsplan past of dat je aan bepaalde regelgeving moet doen om de zonnepanelen te plaatsen. Wil je zeker of er een vergunning nodig is? Via Rijksoverheid vind je meer informatie over vergunning zonnepanelen: Rijksoverheid

Coöperatief investeren in zonnepanelen met andere bedrijven

In sommige gevallen is het niet mogelijk om zonnepanelen op je eigen dak te leggen. Dit kan komen omdat je een verouderd pand hebt of, omdat de dakconstructie niet sterk genoeg is. Daarnaast kan het zijn dat je dakleer aan vervanging toe is. Hierdoor worden de kosten en het rendement minder interessant voor jouw bedrijf.

In dat geval kan het een interessante optie zijn om coöperatief zonnepanelen aan te schaffen met andere bedrijven. Hierbij maak je gebruik van de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE). Deze regeling zorgt ervoor dat je met andere bedrijven zonnepanelen koopt en deze gezamenlijk op een veld of dak in de buurt kan plaatsen. 

Wijzigingen in verzekering na het plaatsen van zonnepanelen

Tenslotte is het belangrijk om naar je verzekering te kijken zodra je zonnepanelen worden geplaatst op het bedrijfspand. Een verzekeraar kan namelijk eisen stellen voor de installatie van je zonnepanelen. Wij adviseren dus altijd om contact op te nemen met je verzekeraar om te kijken of dit invloed heeft op je verzekering.

 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

 

Bent u geïnteresseerd in onze zonnepanelen of laadpalen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan!

 

Bij ons krijgt u een complete service, oprecht en eerlijk advies, werken we met hoogwaardige producten en staat U centraal.

 

Wij reageren binnen 24 uur en nemen direct contact met u op. Wij zijn ook bereikbaar via 085 065 73 37 of per mail info@izowonen.nl