Klant staat altijd centraal

Vakkundig advies van installateurs

Complete service van advies tot installatie

Hoogwaardige producten met garantie

Zonnepanelen voor mijn elektrische auto

Heb je nu een elektrische auto en wil je deze ook nog eens duurzaam opladen? Dan zijn zonnepanelen dé oplossing om jouw auto duurzaam op te laden! Hiermee wek je dus je eigen stroom op, en ben je extra duurzaam bezig. In deze blog leggen we je uit hoeveel je ongeveer kan besparen en hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor jouw elektrische auto.

Wat kost een kilometer met een elektrische auto?

Een elektrische auto verbruikt tussen de 8 kWh en de 30 kWh per 100 km. Gemiddeld rijdt een auto 15.000 km per jaar, dus als we van het gemiddelde van 19 kWh per 100 km gaan rekenen, dan krijg je de volgende som: 15.000/100 x 19 kWh = 2850 kWh per jaar. 

 

In Nederland liggen de kosten van het stroom voor een eigen laadpaal aan de kosten van de energieleverancier. Volgens Nibud kost dit gemiddeld 49 cent per kWh sinds 1 juli 2022. Als we hier vanuit gaan zijn de gemiddelde kosten voor een elektrische auto per jaar 1396,50 euro. (0,49 x 2850 = €1396,50)

 

We kunnen het nu dus ook terugrekenen naar wat het kost per kilometer. Dan maken we de rekensom als volgt: 1396,50/15.000. De kosten per kilometer voor een elektrische auto zijn dan €0,0931

 

Een gemiddelde benzineauto rijdt 1 op 15. Dus dit betekent dat een auto gemiddeld 1000 liter verbruikt per jaar. De gemiddelde benzineprijs is in 2022 rond de 2 euro. Dit betekent dat je per jaar 2000 euro kwijt bent aan benzinekosten.

Hoeveel kan ik besparen met een elektrische auto?

De gemiddelde kosten voor een benzineauto zijn dus 2000 euro. Voor een elektrische auto is dat gemiddeld 1396,50. Zo kun je dus alleen al met een elektrische auto meer dan 600 euro per jaar besparen!

Het voordeel is dat je met zonnepanelen zelfs nog meer kan besparen op een elektrische auto. Met zonnepanelen wek je stroom op met gebruik van de zon.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor mijn elektrische auto?

1 gemiddelde zonnepaneel wekt ongeveer 315 kWh per jaar op. dit is dus nog niet genoeg voor de elektrische auto. Je hebt ongeveer 9 zonnepanelen nodig voor je elektrische auto. Hiermee heb je alleen de auto gedekt. 

Wanneer je een hybride auto hebt, heb je ongeveer 5 zonnepanelen nodig om deze op te laden. 

Let hierbij wel op dat dit alleen voor de elektrische auto is. Naast de auto heb je natuurlijk ook nog een huishouden. Wij raden je aan om meer zonnepanelen te leggen. Hiermee heb je de auto helemaal gedekt en het huishouden ook. Ben je geïnteresseerd in zonnepanelen? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

 

Bent u geïnteresseerd in onze zonnepanelen of laadpalen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan!

 

Bij ons krijgt u een complete service, oprecht en eerlijk advies, werken we met hoogwaardige producten en staat U centraal.

 

Wij reageren binnen 24 uur en nemen direct contact met u op. Wij zijn ook bereikbaar via 085 065 73 37 of per mail info@izowonen.nl